top of page
Binnenhuisdesign

FENG SHUI ANALYSE

Je huis met andere ogen bekijken.

Vol nieuwsgierigheid.

Vol kansen en mogelijkheden.

Stap voor stap op weg naar meer harmonie en een fijner huis.

Verschillende huiden

De eerste huid is je echte vel. De tweede huid zijn de kleren die je draagt en waarmee je jezelf omhult en veiligheid en bescherming biedt en waar je tevens een stuk van je persoonlijkheid mee tot uitdrukking brengt. Je derde huid, je huis, heeft eigenlijk dezelfde functie. Het omhult je. Het biedt veiligheid en bescherming. En je brengt via je huis eveneens je persoonlijkheid tot uitdrukking.

In de vormgeving en inrichting van je huis druk je, bewust of onbewust, uit wie je bent, en waar je je goed bij voelt. Maar zo zorgvuldig als je misschien de juiste schoenen uitzoekt bij een bepaalde jurk of broek, zo weinig aandacht is er vaak voor het huis, voor je derde huid.

 

Conceptual Feng Shui is een eeuwenoude filosofische kunst

Het is een vaardigheid die de relatie tussen de mens en zijn omgeving onder woorden brengt en daar mee werkt. Eigenlijk een heel oude vorm van omgevingspsychologie dus. Het is een filosofie die je de verbazende invloed laat ervaren die kleuren, indelingen, materialen, functies en de juiste plaatsing van het meubilair op je leven hebben.

Eentje die aspecten als ‘mooi’ en ‘lelijk’ overstijgt. Het plaatst alles in een meer energetische en ‘bewuste’ context. Conceptual Feng Shui gaat er namelijk van uit dat alles uit energie bestaat en alles ook wordt omringd door energie. Deze levensenergie, Qi genoemd, stroomt door alle levende wezens, maar ook door gebouwen of door een stad of dorp. Sommigen noemen dit ook wel orgone energie. De manier waarop deze levensenergie zich in onze woon- en werkomgeving voordoet, is sterk van invloed op onze stemmingen en gezondheid. Je zou kunnen zeggen dat de kwaliteit van Qi tot uitdrukking komt in de ‘sfeer’ die voelbaar is en die je gemoed, je stemming, maar ook je levenslust en welbevinden beïnvloed.

 

De aanwezigheid van Qi en de kwaliteit ervan, kun je daadwerkelijk ervaren.

Het kan soms bijna tastbaar en voelbaar zijn. Je kent waarschijnlijk wel het gevoel dat je overvalt wanneer je een ruimte betreedt waar zich net een hevige ruzie heeft afgespeeld. In zo’n ruimte is de levensenergie, de Qi, negatief geladen door de spanning en stress van de ruzie. Maar in een ruimte waar mensen lachen en plezier hebben, of waar gemediteerd wordt is een heel andere kwaliteit van energie voelbaar die een positief geladen sfeer creëert.

 

Levensenergie beïnvloed jou als mens

De kwaliteit van het bloed beïnvloedt de stroom van levensenergie in het lichaam. Omgekeerd wordt de kwaliteit van het bloed beïnvloed door de werking van de verschillende organen. Op dezelfde manier wordt de kwaliteit van de levensenergie in een huis beïnvloed door vormen, kleuren en materialen. De verschillende functies die in het huis onderdak hebben gekregen, kun je vergelijken met de organen in je lichaam.

 

Net als in je lichaam, wordt de levensenergie in een huis vooral door jouzelf als mens beïnvloedt

Net zoals je jezelf ‘ziek’ kunt denken of door middel van affirmaties kunt helen, kun je ook keuzes maken en gedachtes vorm laten aannemen, die de kwaliteit van energie in een huis beïnvloeden. Elke keuze, elke gedachte laat zich vertalen naar energetische patronen en kwaliteiten die in je huis vorm aannemen en zich er concreet laten zien.

 

Acupunctuur voor je huis.

Je zou kunnen zeggen dat Conceptual Feng Shui voor een huis is, wat acupunctuur is voor het lichaam: het is een middel om inzicht te krijgen of het huis als ‘organisme’ gezond is, goed functioneert, geen blokkades heeft en over voldoende levenslust beschikt. En het leert je wat je kunt doen als er iets niet naar wens of naar behoren functioneert. Door middel van je huis krijg je zo inzicht in de onbewuste processen die werkzaam zijn in jezelf en die in je huis tot uitdrukking komen en daar om bewustwording vragen.

 

Jij als mens staat centraal

Conceptual Feng Shui reikt je de handvatten aan om te analyseren hoe dat in zijn werk gaat en op welke wijze de invloed van jou als mens uitwerkt op de levensenergie in je huis. Een analyse vraagt ook om oplossingen als je constateert dat iets niet naar wens is. Dat laat Conceptual Feng Shui je ook zien; het reikt allerhande inzichten voor oplossingen aan waarmee je de energie in je huis verbetert, verandert of waar nodig corrigeert. Het resultaat is dat de kwaliteit van levensenergie in je huis verbetert. Maar belangrijker nog is dat je hierdoor meer inzicht krijgt in hoe je zelf onbewust de energie in je omgeving beïnvloedt. Conceptual Feng Shui helpt je je bewustzijn te vergroten!

voordeur
Zwevende bloemen
Thuis relaxen

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor Feng Shui analyse?

Je bent van harte welkom!

bottom of page