top of page
6F835D86-F34C-46AF-93FE-BF63D4235C5C_1_201_a.jpeg

OVER ZHINENG QIGONG

94982633-F286-4781-9FD6-A6A8EE3529FF_1_105_c.jpeg
471EC60C-1332-4B48-884B-F3FC641D54E0_1_105_c.jpeg
A1C9DADE-15A7-43FB-AC50-5D3E33ED412F_1_105_c.jpeg

Vloeiende bewegingen en verbinding met de natuur 

Meer dan 5000 jaar was Qigong het best bewaarde geheim van China. Beoefend achter gesloten deuren en hoge muren, in oude boeddhistische kloosters en taoïstische tempels of in privé villa’s van rijke Chinezen.

 

Inmiddels zijn vele mensen over de hele wereld bekend met Qigong en de positieve werking ervan op lichaam en geest. Qigong geeft rust en vitaliteit, een gezonde geestelijke en lichamelijke balans. Levensenergie!

 

Qigong is het werken met levensenergie,

het cultiveren van energie.

 


Medische Qigong
Zhineng Qigong is de medische vorm van Qigong en bestaat uit eenvoudige vloeiende bewegingen die snel aan te leren zijn en die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid. 
De oefeningen van deze Chinese beweegleer activeren de energiestroom in het lichaam. Het gaat niet om het neerzetten van een prestatie of het (kunnen) uitvoeren van inspannende lichaamsbewegingen. Het gaat om het ervaren van geluk als je jezelf meer leert begrijpen. Het geeft je inzicht hoe belangrijk het is om met je gehele lichaam te voelen en te zijn.

 

Meest efficiënte vorm

Zhineng Qigong is ontwikkeld door de Chinese arts Dr. Pang Ming die zowel in de Westerse als in de Chinese geneeskunde is opgeleid. Hij is grootmeester in T’ai Chi en Qigong en heeft deze bewegingen terug gebracht tot de essentie. 

De Chinese overheid heeft Zhineng Qigong uit 21 verschillende Qigong vormen verkozen tot de meest effectieve vorm van Qigong waarmee je vitaliteit en gezondheid kunt verbeteren.

 

Zhineng Qigong betekent letterlijk een continue oefening in het ontwikkelen van wijsheid en vaardigheid van een persoon. 

 

Zhi staat voor wijsheid en Neng voor vaardigheid. Het is de vaardigheid van de geest om als mens wijs om te gaan met alles wat er gebeurt. Mentaal, fysiek of emotioneel, in jezelf en er buiten. 


Qi is de 'inspiratie' van het leven, levenskracht. Qi maakt deel uit van alles wat er bestaat. Het is de Universele kosmische kracht, de bouwsteen van ons bestaan. Gong betekent werken en discipline.


Effecten

Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Het beoefenen is een waardevolle aanvulling op het dagelijkse leven. 

Tijdens het beoefenen zul je zelf ervaren wat Zhineng Qigong met jou doet!

bottom of page